Bolero Holidays Union Lido Boeken Conditions

Boeken Conditions


Een Offline / Online Bolero boeking maken

Bij het boeken van een Bolero stacaravan, let dan op het maximale aantal personen kunnen verblijven in de volgende eenheden zijn:

slechts 6 personen - * Sorrento
slechts 6 personen - * Torcello
slechts 6 personen - * Venezia
slechts 4 personen - * Murano

We zijn niet in staat om alle boekingen, waar het totale aantal personen dat in de eenheid van de bovenstaande nummers overschrijdt accepteren.

Wanneer u eenmaal een voorlopige boeking heeft gemaakt, moet u een waarborgsom van 200€ binnen 7 dagen betalen en ook het volledig ingevulde formulier naar ons terugsturen. U ontvangt dan een bevestiging van uw vakantie, waarbij in dit stadium een overeenkomst bestaat tussen u en Bolero Holidays Italy Ltd. Uw eindbedrag moet niet later dan 8 weken voor aanvang van uw vakantie ontvangen zijn. Wanneer de betaling niet binnen deze periode ontvangen is, behoudt Bolero Holidays Italy Ltd zich het recht voor de vakantie te annuleren. In dit geval zullen de normale annuleringskosten worden toegepast. Boekingen die gemaakt worden minder dan 8 weken voor vertrek, moeten op het moment van boeking volledig betaald worden.

Last minute boekingen dienen direct per creditcard betaald te worden. Na ontvangst van het volledig verschuldigde bedrag zullen we een definitieve bevestiging sturen en een accommodatie voucher. De hoofdboeker is verantwoordelijk om alle betalingen te doen uit naam van de andere mede reizigers. Alle afzonderlijke accommodaties moeten tenminste bezet worden door 1 volwassene die hoofdelijk aansprakelijk is. Op Union Lido zijn groepen van alleenstaande jongeren niet toegestaan en zal zulke boekingen dan ook niet accepteren. Als u enige twijfel hieromtrent heeft, moet u ons, op het moment van boeking de samenstelling van uw reisgezelschap doorgeven, anders zal u de toegang tot het vakantiepark geweigerd worden. Alleen gasten, die zijn doorgegeven aan Bolero Holidays worden toegelaten tot het park.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor enig verlies van genoegen of onderbreking van uw vakantie als gevolg van het niet verstrekken van de benodigde informatie op het tijdstip van de boeking. Wij houden ons het recht voor iedere boeking te weigeren of veranderingen aan te brengen om wat voor reden dan ook.


Bescherming persoonsgegevens

Om u onze service te verlenen is het noodzakelijk enige informatie over u en uw reisgezelschap op te nemen. Deze gegevens kunnen de namen en leeftijden van de mede reizigers omvatten, een post- en email adres, bank of creditcard gegevens, speciale gezondheidsgegevens en andere noodzakelijke informatie, voor een succesvolle aanvulling van uw vakantie. Wij nemen strenge maatregelen om uw persoonsgegevens te beschermen en geven deze gegevens nooit door aan enige externe instantie. Wanneer u een dienst van ons vraagt, moeten wij geselecteerde persoonsgegevens doorgeven aan het vakantiepark. Onder de bepaling van de Wet “Bescherming Persoonsgegevens” van 1998 heeft u recht op een kopie van de gegevens die Bolero Holidays Italy Ltd bij houdt. U heeft het recht deze gegevens te wijzigen. Wij kunnen u voor deze diensten een bedrag in rekening brengen. Als u niet langer in deze database wenst opgenomen te worden, kunt u ons dit schriftelijk mededelen.


Annulering

Wanneer u uw boeking wilt annuleren, moet u dit schriftelijk aan Bolero Holidays Italy Ltd mededelen. Op de datum waarop uw schriftelijke kennisgeving is ontvangen, zijn de volgende annuleringskosten, als percentage van de reissom, van toepassing:

57+ dagen voor de vakantie datum: waarborgsom van 200€
56-29 dagen voor de vakantie datum: 30%
28-15 dagen voor de vakantie datum: 60%
14-1 dagen voor de vakantie datum: 100%

Wij adviseren u een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering af te sluiten.


Wijzigen van uw boeking

Als u enige details van uw boeking wilt veranderen, nadat deze is bevestigd, moet u zo snel mogelijk contact met ons opnemen . Wij zullen ons best doen uw preferenties aan te passen , maar wij kunnen dit niet garanderen. Onze vergoeding hiervoor is 24€ voor veranderingen voor meer dan 8 weken voor de aankomstdatum en 36€ voor veranderingen binnen 8 weken voor de aankomstdatum of gedurende uw vakantie. Extra kosten worden ook in rekening gebracht bij het wijzigen van uw accommodatie, bijvoorbeeld bij een “upgrade”.

Indien u het aantal nachten van de oorspronkelijke boeking vermindert of de accommodatie verandert naar een minder type, zal u aansprakelijk gesteld worden voor het gehele bedrag conform de oorspronkelijke boeking. Indien u uw vertrekdatum meer dan 7 dagen verzet, zullen we de originele boeking als geannuleerd beschouwen met de daaraan verbonden annuleringskosten.

Wanneer we niet aan uw vereiste wijzigingen kunnen voldoen en u niet uw vakantie wenst voort te zetten, zal uw boeking als geannuleerd worden beschouwd, met ingang van de datum dat de verandering was vereist en de daarbij behorende annuleringskosten worden geheven.


Wijzigingen door ons

In het onwaarschijnlijke geval, veroorzaakt door onvoorziene omstandigheden en dit aanleiding voor Bolero Holidays Italy Ltd geeft uw vakantie op details te wijzigen, zullen we u zo spoedig mogelijk informeren.Als dit resulteert in een belangrijke verandering van uw vakantie, willen wij u, indien beschikbaar, een geschikt alternatief aanbieden of als dit niet acceptabel is, bieden wij u volledige terugbetaling van de betaalde reissom aan.


Onze verantwoordelijkheden

Bij Bolero Holidays Italy Ltd hebben wij ons uiterste best gedaan om te waarborgen, dat de inhoud van de website correct is op het moment van drukken. Wij accepteren de verantwoordelijkheid voor die delen van de vakantie arrangementen, welke onder onze directe controle zijn, behalve waar enige schade, verlies van genoegen of kosten, veroorzaakt voor u door omstandigheden van “force majeur” , uw handelingen of enig derde partij die niet onder controle is van Bolero Holidays Italy Ltd. Wij accepteren geen verantwoordelijkheid voor enige gebeurtenis buiten de controle van Bolero Holidays, zoals oorlog, rellen, ongunstig weer of andere rampen van hogerhand of vergelijkbare gebeurtenissen.


Aankomst en vertrek | Union Lido

U moet uw reis zo plannen dat u op Union Lido park aankomt om 16.00-*21.00 uur. Wanneer u voor 16.00 uur aankomt neem dan a.u.b. contact op met onze campingvertegenwoordiger, maar wij kunnen u echter niet garanderen dat uw accommodatie al beschikbaar is.

Het Union Lido vakantie park is open van 08.00 tot 23.00 uur en het moet vermeld worden, dat aankomst per auto niet geaccepteerd kan worden voor 11.00 en na 23.00 uur en het is ook niet toegestaan per auto de camping binnen te gaan tussen 13.00 - 15.00 uur. Gedurende deze tijd, is er een parkeerplaats voor auto's beschikbaar bij de ingang van het park.

Indien u er niet in slaagt op de opgegeven dag van uw bevestiging aan te komen behouden wij ons het recht voor de boeking als geannuleerd te beschouwen. Aankomst na 23.00 uur is niet toegestaan. Op de dag van vertrek moet u uw accommodatie voor **07.00-10.00 uur ontruimen en het park voor 10.00 uur verlaten. Wij houden ons het recht voor de accommodatie vanaf 10.00 uur te betreden om deze in orde te maken voor de volgende gasten. Voor vertrek voor 07.00 uur is het noodzakelijk voor ons u 30€ in rekening te brengen per accommodatie eenheid. Het is noodzakelijk voor u ons te informeren over uw verwachte aankomsttijd.

* Aankomst na 21.00 uur moet vooraf goedgekeurd worden door het Britse kantoor.
** Verplichte schoonmaak kosten vanwege vervroegd vertrek van 30€ zal worden toegepast op alle check-outs vòòr 07.00


Uw accommodatie

Bij de boeking bent u overeengekomen de accommodatie die u wordt toegewezen te accepteren, ongeacht enige speciale verzoeken door u op het moment van boeking aan Bolero Holidays Italy Ltd heeft aangegeven. Van deze speciale wensen zal door Bolero Holidays Italy Ltd notitie worden genomen, maar kunnen nooit gegarandeerd worden.

Wanneer u vindt dat de accommodatie niet schoon is, moet u dit zo spoedig mogelijk melden aan onze camping vertegenwoordiger. Het is uw verantwoordelijkheid zorg te dragen voor uw accommodatie en haar inventaris gedurende uw vakantie. U wordt aansprakelijk gesteld voor enige schade, die u of uw reisgezelschap veroorzaakt aan uw accommodatie of inventaris. Bij aankomst, bent u verplicht om 100€ reiniging en breuken borg te betalen bij check-in.

De borg zal worden teruggegeven aan het einde van uw vakantie op voorwaarde dat u uw mobiele verlaten huis in een schone en nette staat en er geen opzettelijke schade is ontstaan aan de stacaravan of de apparatuur bij de inspectie door onze on-site personeel. Als je niet schoon of netjes uw accommodatie, zullen wij aftrekken 30€ van het depot naar uw accommodatie schoon te maken.

Indien nodig, schoonmaak producten zijn gratis te verkrijgen bij de receptie Bolero office. Enige schade die is occueed aan de accommodatie zullen worden beoordeeld en dienovereenkomstig rekening gebracht. Alle accommodatie is rookvrij en als er enig bewijs dat een lid van uw partij heeft gerookt in de stacaravan, zullen we automatisch 30€ in rekening gebracht voor het schoonmaken van het.


Union Lido

Bolero Holidays Italy Ltd heeft geen invloed over het management van het park. Terwijl de grootst mogelijke zorg en accuraatheid aan de omschrijvingen zijn gegeven, kan Union Lido naar eigen goeddunken faciliteiten veranderen of verwijderen. U en uw gezelschap dienen zich te houden aan de regels en bepalingen van Union Lido. Van u wordt ook enige consideratie verwacht ten aanzien van andere gasten.

Wanneer u of een lid van uw gezelschap op enige manier handelt dat gevaar veroorzaakt of andere mensen hindert, behouden wij of het personeel van de camping het recht voor uw gezelschap te vragen het park te verlaten. In deze gevallen zal Bolero Holidays niets terugbetalen. Het park brengt voor sommige sporten kosten in rekening en het park staat erop dat u een badmuts draagt in alle zwembaden.

Te allen tijde bent u verantwoordelijk om toezicht te houden op de leden van het reisgezelschap onder de 21 jaar. Behalve wanneer uw kind deelneemt aan een onder toezichtstaand evenement, zoals Kids Club, bent u er verantwoordelijk voor zeker te zijn dat ze te allen tijde aanwezig is en veilig, vooral op de kinderspeelplaatsen, toegestane plaatsen, zwembaden en elke andere camping faciliteit.

Wanneer kinderen gedurende activiteiten onder toezicht zijn, is het belangrijk de kinderen af te halen op de afgesproken eindtijd. Als u of een lid van uw reisgezelschap een infectie ziekte heeft, wordt u gevraagd het park te verlaten. Op Union Lido zijn huisdieren


Prijzen

Wij houden ons het recht voor, indien de wisselkoers mocht variëren de prijzen van de reissom te verhogen. Wij garanderen u dat dit niet meer dan 10% van uw reissom zal zijn en wij garanderen ook, dat deze extra betaling alleen toegepast wordt, wanneer het absoluut nodig is. Onze prijzen zijn exclusief de toeristenbelasting die verschuldigd is rechtstreeks naar Union Lido op uw check-out. De exacte kosten zullen worden verstrekt door Union Lido aan het eind van april 2021 (2020 prijs was 0,70€ per persoon per nacht).


Reis documenten

Het is uw verantwoordelijkheid in het bezit te zijn van alle noodzakelijke reis- en gezondheidsdocumenten. Alle Nederlandse staatsburgers hebben een geldig paspoort nodig en we adviseren u de zorgpas van uw zorgverzekeraar bij u te dragen, welke wederzijdse gezondheidszorg voorziet binnen de EU. Bij aankomst op Union Lido wordt u gevraagd uw paspoort bij de receptie af te geven en u ontvangt campingpasjes voor al de leden van uw reisgezelschap. Gewoonlijk krijgt u uw paspoort terug op de dag van vertrek.


Als u een probleem heeft

Wij doen ons best u een geslaagde en genoeglijke vakantie te geven, maar zelfs de beste voorbereide plannen kunnen fout gaan. Indien u een klacht heeft moet u deze zo spoedig mogelijk doorgeven aan de Bolero campingvertegenwoordiger, zodat stappen ondernomen kunnen worden om de zaak op te lossen.

Als de klacht niet opgelost kan worden is er een cliënten klachten formulier bij de Bolero campingvertegenwoordiger beschikbaar en dit moet ingevuld worden voor uw vertrek naar huis. Vervolgens dient u binnen 7 dagen na thuiskomst naar ons bureau in Engeland te schrijven met duidelijke vermelding van factuurnummer en het klachtenformulier bij te voegen. Wij zullen geen enkele klacht buiten deze periode in behandeling nemen.

Neem contact op

NEEM CONTACT MET ONS OP OM UW WENSEN TE BESPREKEN

U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen, via telefoon, e-mail of sociale media.
Het is uw keuze…

Bolero Holidays
Tel. + 44 1642 714000
info@boleroholidays.com

Bolero Holidays Italy Ltd | Navigation House | 16 Ellerbeck Way | Stokesley | North Yorkshire | TS9 5JZ | United Kingdom
Openingsuren: Mon-Fri 9am - 5pm | Bedrijfsnummer: 12245864